Darujte nám 2% z dane

category : News published : 22/02/2019, author : @profesional

Pomôžte športovému klubu vašimi 2% z dane.

Pomôžte športovému klubu Ju Jitsu Profesionál! A nebude vás to stáť nič! Ide o 2 percentá z Vašich daní.

Tieto dve percentá v praxi neznamenajú pre Vás žiadne výdavky navyše. Ide o daň, ktorú by ste inak museli odviesť do štátneho rozpočtu. Môžete ju však premeniť na dar, ktorým podporíte náš športový klub. Budeme radi za každý príspevok. Z nazbieraných peňazí bude možné kúpiť športové náčinie pre klub, opraviť žinienky a mnoho iného... 

Ako postupovať pri poukázaní 2% z dane?

Vyberte si postup podľa toho, či ste zamestnanec, fyzická osoba samostatne podávajúca daňové priznanie alebo právnická osoba:

Informácie pre zamestnancov:
- zamestnávateľ Vám po vykonaní ročného zúčtovania vystaví potvrdenie o zaplatení dane
- z tohto potvrdenia si viete vypočítať 2% zo zaplatenej dane – je to suma, ktorú nám môžete venovať, táto suma však musí byť minimálne 3,32 EUR.
- vyplňte formulár vyhlásenie o poukázaní 2% z dane - meno, rodné číslo, bydlisko, sumu zodpovedajúcu 2 % zaplatenej dane.
- obe tlačivá – Potvrdenie o zaplatení dane a Vyhlásenie o poukázaní 2 % dane doručte (odošlite poštou) najneskôr do 30. apríla 2019 na príslušný daňový úrad v mieste Vášho bydliska. Daňové úrady majú 90 dní nato, aby previedli Vaše 2% z dane na účet združenia.

Informácie pre fyzické osoby, ktoré si daňové priznanie podávajú sami:
- vyplňte si daňové priznanie, kde sú uvedené kolónky na poukázanie 2%
- vypočítajte si 2% zo zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete venovať, minimálna suma však musí byť 3,32 EUR.
- vyplnené daňové priznanie doručte do 31. marca 2019 na príslušný daňový úrad v mieste Vášho bydliska. Daňový úrad má 90 dní na to, aby previedol Vami venovanú sumu na účet združenia.

Informácie pre právnické osoby:
- vyplňte si daňové priznanie, kde sú už uvedené kolónky na poukázanie 2%
- vypočítajte si 1,5% z dane z príjmov právnickej osoby, to je maximálna suma, ktorú nám môžete venovať. Svoj dar môžete rozdeliť medzi viaceré organizácie, minimálna výška daru pre jednu organizáciu je 8,30 eur.
- vyplnené daňové priznanie doručte do 31. marca 2019 na príslušný daňový úrad v mieste Vášho bydliska. Daňový úrad má 90 dní na to, aby previedol Vami venovanú sumu na účet združenia.

Ďakujeme!!!

Categories